Prijs gevel impregneren

Wat is de precieze prijs van gevel impregneren? Laten we beginnen met uit te leggen wat gevelimpregeren is en wanneer het uitgevoerd dient te worden. Binnen een woning kan vocht op meerdere manieren een probleem worden. Eén van de soorten vocht die het vaakst voor problemen zorgt, is doorslaand vocht. Hierbij kan vocht binnendringen via beschadigingen of verouderde delen van een buitenmuur. Dit vocht kan op deze manier de binnenmuur bereiken, waarna het voor lelijke vochtplekken en schimmel kan gaan zorgen. Eén van de manieren om dit probleem op te lossen is gevel impregneren. Maar wat is dit precies en wat is de prijs van gevel impregneren? Bekijk alle prijzen van vochtbestrijding

Wat zijn de oorzaken van doorslaand vocht?

gevel impregneren is een oplossing voor doorslaand vocht. Dit is het vocht dat via de buitenmuur binnen kan dringen, waarna het een negatief effect kan hebben op de binnenmuur. Dit kan komen doordat de gevel beschadigd is geraakt, maar er kan ook sprake zijn van slijtage waardoor het materiaal van de gevel poreus is geworden. Vocht wordt in deze gevallen niet meer geweerd, maar wordt juist geabsorbeerd door de gevelbekleding. En dit kan uiteindelijk de binnenmuur bereiken, met alle gevolgen van dien.

Wat zijn de gevolgen van doorslaand vocht?

Door beschadigingen of slijtage aan de gevel kan doorslaand vocht meerdere negatieve effecten hebben. Ten eerste zal de buitenmuur er slechter uitzien vanwege de vochtplekken, schimmel- en/of mosvorming op de muur. Daarnaast kan het vocht de binnenmuur bereiken en geabsorbeerd worden door deze muur, wat tevens voor vervelende vochtplekken en schimmel kan zorgen. Daarnaast kan de tijd van het jaar de effecten verergeren. In de winter kan de vorst slaan op het vocht in de muren, waardoor deze vloeistof bevriest. Hierdoor kunnen barsten en scheuren in de muur ontstaan.

Wat is gevel impregneren precies?

gevel impregneren wordt over het algemeen gezien als de beste oplossing tegen doorslaand vocht. Je kunt deze methode zowel inzetten om vochtproblemen te voorkomen als deze op te lossen. Bij het impregneren van een gevel wordt een vloeistof aangebracht op de gevel van een woning. Door het aanbrengen van dit middel worden de poriën van de muur gevuld en ontstaat er een vochtwerende laag die er voor zorgt dat doorslaand vocht geen probleem meer kan worden.

Wat zijn de voordelen van gevel impregneren?

Ten eerste is de gevel voortaan beschermd tegen vocht, en daarnaast kan het tevens als oplossing dienen wanneer het opslaande vocht al een probleem is. Niet alleen voorkomt deze methode vochtplekken, maar ook mos en schimmel wordt voortaan geweerd. De buitenmuur ziet er dus in zijn geheel beter uit, zonder enige oneffenheden. Daarnaast zal de tijd van het jaar minder invloed hebben op de buitenmuren, specifiek de herfst en de winter. Immers kan vocht er voor zorgen dat muren poreus worden, en er is geen jaargetijde waarin het meer regent dan de herfst. En de vorst tijdens de winter kan, in combinatie met vocht, voor scheuren in de muur zorgen. Maar wanneer je gevelimpregnatie laat uitvoeren, kunnen deze problemen zich niet meer voordoen.

Wat is de prijs van gevel impregneren?

Zoals je hebt kunnen lezen, is gevel impregneren zowel een goede voorzorgsmaatregel als een uitstekende oplossing voor doorslaand vocht. De prijs van gevel impregneren ligt gemiddeld tussen de 8 en 12 euro per vierkante meter, afhankelijk van welk bedrijf de werkzaamheden uitvoert. Daarnaast zal de prijs van gevel impregneren afhangen van de staat van jouw gevel: hoe slechter deze is, hoe meer werkzaamheden nodig zullen zijn. Als de gevel van tevoren nog gereinigd moet worden, zullen de kosten hoger worden. Je kunt op kosten besparen door zelf deze klus uit te voeren, maar over het algemeen wordt aangeraden om gevelimpregnatie uit te laten voeren door een professional.